.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert

DROTTNINGPAJ MED TOSCATÄCKE

Denna paj alltså!!! Mmmm blev inspirerad att göra en paj med tosca sedan vårt julbord då jag gjorde denna goding! Lite enklare variant denna utan mazarin men minst lika god!

Björnbär, hallon och blåbär skapar tillsammans en monarkisk klang runt denna härligt frasiga paj med en blandning av sött och syrligt.

DROTTNINGPAJ MED TOSCATÄCKE

Drottningpaj med toscatäcke

Mördeg

125 g smör
40 g socker
180 g vetemjöl
2 msk vatten
200 g björnbär
100 g hallon & blåbär
1 msk potatismjöl

Tosca

75 g smör
75 gsocker
1 ½ msk vetemjöl
1 påse mandelspån
Nyp ihop socker och smör snabbt. Tillsätt vatten och kläm ihop till en deg. (överarbeta inte då blir den inte frasig). Smör en form med löstagbar kant med smör och tryck ut degen i den. Ställ in formen i frys i 15 minuter.
Ugn 200 grader. Gör tosca. smält smör och socker, tillsätt mandelspån och red med mjöl. Låt småputtra tills det tjocknar tag av värmen.
Nagga pajdegen och förgrädda i 15 minuter.
Tag ur ugnen och blanda bären med potatismjölet och lägg i formen och häll över toscan. Grädda i ca 25 minuter.
Servera med grädde! Nomnom!

DROTTNINGPAJ MED TOSCATÄCKE

DROTTNINGPAJ MED TOSCATÄCKE

DROTTNINGPAJ MED TOSCATÄCKE

DROTTNINGPAJ MED TOSCATÄCKE

Önskar er en riktigt fin onsdag! Här har vi -13 så det blir en snabb morgonpromenad idag!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *