äta ute

EGON UPPSALA

I veckan var jag in till Uppsala på möte och sprang in som hastigast på Egon för att ta en lunch tillsammans med make och svåger. Bråttom, bråttom och utan att läsa menyn ordentligt så fastnade ögonen på en club sandvich, så gott! Kyckling bacon currysås och grönsallad.

Väl serverade så upptäcker jag att det är ju inte alls en klassisk “clubba” utan en dagobert med lager av kalkonskinka, stekt ägg och grönsaker som serveras med majonnäs. Innehållet kallt och brödet varmt nyrostat. Kanske inte det jag hade önskat. Var hungrig som en varg och bröd och pommes tackar jag aldrig nej till. 118:- riksdaler kostade kalaset och då ingick inte colan. Såg att deras kötträtter låg på 330:-/snitt så de borde vara hur gott och bra som helst då? Någon som ätit deras a´la carte kanske?

Troligtvis så är detta en av deras “snabbmat” på lunchen då de men all säkerhet förbereder innehållet i travar i kylen och tar ut det vid beställning och monterar och skär. I mitt tycke och smak var det för kallt. Men jag förstår varför.

Det stora plusset är atmosfären och inredningen! Så läckert! Redan på uteserveringen möts man av bord och stolar, gröna växter (plast såklart) och skinnfällar. Väldigt inbjudande. Inne är det läckert inrett av gamla ting. Fotograferade som hastigast då vi hade en parkeringstid att passa.

EGON UPPSALA

EGON UPPSALA

EGON UPPSALA

EGON UPPSALA

EGON UPPSALA

Och titta där! Om jag tittat på skylten innan jag rusade in hade det nog blivit pizzabuffén istället. Nästa gång får det bli på kvällstid och se vad de har att erbjuda. Menyn såg inte alls dum ut!:-

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *