.RECEPT & MAT,  bakning,  tårta

CHOKLADTÅRTA MED CHOKLADSMÖRKRÄM & BÄR

Hej mitt i veckan!
Idag får ni ett supersmarrigt recept på en tårta som blev precis så god som jag ville. Denna fick bli yngsta sonens 15-årstårta.

Med marabou mjölkchoklad mellan de mustiga chokladbottnarna så blir det en vuxen lyxig tårta. Nomnom! Pricken på i:t blir färska bär och chokladgodis. Ett måste för chokladälskare!

CHOKLADTÅRTA MED CHOKLADSMÖRKRÄM & BÄR

Chokladtårta med chokladsmörkräm & bär

Chokladsanslag

1 dl kakao
2 dl socker
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Häll smeten i en smord form på 15 cm. Grädda i 175 gr i ca 40 min.

Chokladkräm
200 g mjölkchoklad
300 g smör
100 g florsocker
70 g strösocker
1 krm salt

Smält försiktigt chokladen i micra. Vispa ihop smör, socker och salt. Tillsätt chokladen lite i taget under vispning och vispa till en jämn smet. Förvara i kyl tills montering.

Dekoration
Färska bär jordgubbar, blåbär & hallon
toffifee
ferrero rocher
fyllda chokadhjärtan
mini oreos & stora
Godisremmar att klä sidorna med

Montera tårtan såhär: Dela tårtanslaget på tre bottnar. Varma med chokladsmörkrämen. Dela jordgubbarna och låt fantasin flöda när du dekorerar. Desto mer och överdådigare desto bättre! Lägg högar med bär och gör stilleben av godiset.

CHOKLADTÅRTA MED CHOKLADSMÖRKRÄM & BÄR

CHOKLADTÅRTA MED CHOKLADSMÖRKRÄM & BÄR

CHOKLADTÅRTA MED CHOKLADSMÖRKRÄM & BÄR

CHOKLADTÅRTA MED CHOKLADSMÖRKRÄM & BÄR

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *