.RECEPT & MAT

DÄRFÖR BÖR DU RESA TILL TENERIFFA – SÅ HAR VI HAFT DET

Vi har nu varit hemma i kylan några veckor men jag måste säga att både jag och min man fortfarande lever på den extraenergi som solsemestern på Teneriffa gav oss. Jag har av viss erfarenhet med åren kommit på att det är perfekt att ta en avstickare till solen runt januari-februari när det är som mörkast och ruggigast i Sverige, och på så sätt förkorta väntan till den efterlängtade våren. Sommaren spenderas ändå bäst hemma då jag, liksom säkert många andra, tycker att få saker slår ett grönskande, blommande och idylliskt sommarsverige.

DÄRFÖR BÖR DU RESA TILL TENERIFFA - SÅ HAR VI HAFT DET

Just Teneriffa är en perfekt destination så här års. Som den största av Kanarieöarnas sju öar tar Teneriffa årligen emot ungefär 5,1 miljoner soldyrkande besökare och bjuder på en härlig medeltemperatur om 20 grader i januari och ett säkert, milt och soligt klimat året om. Jag såg att flygbolaget Norwegian erbjuder direktflyg från Stockholm Arlanda för så lite som 1 299 kronor för en enkelresa. Även den som har det lite skralt i plånboken efter jul- och nyårsledigheten kan därmed unna sig en resa hit för att fylla på D-vitamindepåerna. Vi åkte med Tui denna gång och de är helt OK för man får alltid bra hjälp från våra guider på plats.

Vi bodde som bekant på the Harbour Club i Los Gigantes. Du kan läsa ett helt inlägg om vad jag tyckte om boendet i ett blogginlägg längre ned. Dagarna spenderade vi med att jogga runt, upptäck eller att strosa runt i den mysiga lilla staden, sitta på olika uteserveringar i bara linne och lapa sol över ett gott glas sangria nere vid hamnen. Eftersom vare sig jag eller min man är några badkrukor blev det även ett antal dopp i lägenhetshotellets pool. Lokalbefolkningen höjer troligen på ögonbrynen åt tokiga svenskar som svalkar sig mitt i vintern men temperaturen är som sagt behaglig på Teneriffa året om, så ett dopp i en uppvärmd pool med inbjudande turkosblå vatten avskräckte minsann inte oss. Så skönt!

DÄRFÖR BÖR DU RESA TILL TENERIFFA - SÅ HAR VI HAFT DET

Lunch lagade vi oftast antingen i lägenheten och på kvällstid spontanbesökte vi några av de lokala restaurangerna i närheten. Jag testade olika lokala rätter som vanlig och det var av blandad kvalité.

Vid slutet av semesterveckan hade vi vant oss vid att avsluta våra dagar på lägenhetens balkong med varsitt glas cava och kortspel. Jag må ha haft tur i kärlek men de flesta kvällarna var det tyvärr jag som slutade upp som (en dålig) förlorare. Min kära man retade mig lite för detta och rekommenderade diplomatiskt att jag borde vässa mina kunskaper genom att läsa Beat the Dealer skriven av Dr. Edward O. Thorp (1962) som visst innehåller massa matnyttiga tips. Vem vet, kanske blir det nästa inköp till bokhyllan, eller så håller vi oss till klädpoker helt enkelt Hahaha!

Få har väl vid det här laget missat att Teneriffa är en vulkanö och här finns berget och vulkanen Teide som ligger i Nationalparken Las Cañadas. Till vulkanen åker man med bil eller buss till nationalparken för att sedan åka vidare med en linbana (vilket såklart bjuder på en oslagbar vy). Även om vi tyvärr inte kom upp på toppen av Teide denna dag så står det högt på önskelistan inför nästa eventuella Teneriffaresa.

Kanske har jag några läsare som åker till Teneriffa snart – missa då inte den otroliga naturupplevelse som ett besök till Teide innebär. En rykande livs levande vulkan går inte av för hackor. Vi älskar både berg och vulkaner, inget nytt under solen för er. Ett inlägg med massor av foton från vår dag i nationalparken och med vår egen bergbestigning av en inte lika högt berg som Teide, men nästan kommer! Har så många inlägg kvar till er från Teneriffa.

Fler tips kommer! Restaurangtips med blandad kvalité. Naturligtvis kommer ett löparinlägg med lite härliga bilder och vyer t o m när vi gymmar utomhus.
Inte att förglömma vår tur till Masca dalen, obeskrivligt vackert och kul att åka med hyrbilen upp och ned i fullt fart.
Annars skiljer sig mina bästa Teneriffatips faktiskt inte så mycket från mina bästa tips från andra semestrar. Ta till vara på dagen och njut! Redan nu är vi som vanligt sugna att boka en ny resa till höst & vintern. Finns så många härliga och oupptäckta platser på vår jord! Och vårt motto är alltid – Aldrig samma plats två gånger!

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *