Masca,  RESOR & SEMESTER,  Spanien,  Teneriffa

MASCA TENERIFFA

Masca på Teneriffa är en gömd,  fin by att bila till om man befinner sig på Teneriffa. Vägen ner till dalen är ingenting för de som inte gillar höga höjder eller slingriga serpentinvägar. Vi njöt av den fantastiska utsikten innan vi begav oss nedför.

Masca ligger på den nordvästra sidan av Teneriffa. hörn. Byn byggdes av Teneriffas urinvånare Guancherna . De levde helt utan kontakt med den övriga delen av ön väldigt länge. Byn är uppbyggd i en ravin med 600 meter höga bergväggar. År 1496 intog conquistadorerna dalen och dräpte befolkningen som bodde där.

Byn har varit helt gömd för den resterande delen av ön fram till 1927. Då fick de telefon men de kunde fortfarande inte ta sig därifrån utan flera dagars vandring till fots eller med åsna. 1991 byggdes en smal slingrig väg som gick ner till dalen.

Idag bor det ca 120 invånare här i dalen.  Det kommer massor av turister och vandrare till Masca varje dag, det sägs att det är ett paradis eller ett Mekka för vandrare med alla sina fina vyer och utsikter. Det finns ett flertal restauranger och barer i denna lilla by. Så man stanna till för fika eller mat om man vill det.

Vår lilla hyr-Fiat.

MASCA TENERIFFA

Utsikt innan vi åker nedför den slingriga vägen.

MASCA TENERIFFA

MASCA TENERIFFA

MASCA TENERIFFA

MASCA TENERIFFA

 

Missa inte Mascadalen om du besöker Teneriffa är mitt tips!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *