.RECEPT & MAT,  kött

SLOPPY JOES

Här kommer en riktig höjdare som lätt tar över tronen för vårt fredagskäk nu när innebandysäsongen är över för sönerna. Har kört pastafredag nu när det varit intensivt med alla dessa pass och matcher för killarna. Och visst en tacos hit och dit med detta med denna köttfärshamburgare eller Slope Joys som den heter är inte helt tokig alltså! Yngsta sonen som konfirmerade vill t o m ha detta samt friterad kyckling (recept HÄR!) på sin konfirmationsbuffé! Inte så dum idé, kanske göra minibröd och absolut ge gästerna haklapp. Haha! Skämt åsido det blir perfekt smarrig konfa-mingelmat.

SLOPPY JOES

Slopy Joes

1000 g blandfärs (min var fryst)
1 gul lök
3-4 st vitlöksklyftor
1 st tomatkross
1 dl ketchup
2 msk sweet baby ray
1 msk dijonsenap
2 msk farinsocker
1 msk vinäger (tog röd)
1 färsk chili
salt & peppar

Jag gjorde min variant i lerkruka. Går utmärkt att steka också på vanligtvis.

Blötlägg lerkrukan en stund först. Lägg i den frysta köttfärsen. Hacka lökarna, chilin  och blanda samman alla övriga ingredienser till en röra och fördela över färsen. Skjuts in i ugnen ca 150 grader i ett par timmar. Dela färsen när den tinar och blanda samman ett par gånger.

Tillbehör vid servering

brioche bröd
sallad
saltgurka
tomat
rödlök
syltlök
riven ost
god dressing (jag tog en cheddardressing nomnom)
chirac majonnäs

Man kan ta i stort sett vad man vill och tycker om på denna burgare. Bara att montera som man vill och se till att ha papper och servetter till hans och sedan är det bara att “slafsa” i sig minst två stycken! Sååååå gott!

SLOPPY JOES

SLOPPY JOES

Gör nu dessa godingar till fredagsmyset!

Share Button
2

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *