trädgård,  TRÄDGÅRD,  vår

TRÄDGÅRDEN MAJ 2019

Men vilka härliga trädgårdsdagar vi har och har framför oss. Som vanligt blir jag som ett litet barn när det börjar knoppas och man äntligen får sätta nävarna i myllan. I helgen fick våra jordgubbsplantor flytta från slänten till två odlingslådor (pallkragar). Nu står de bredvid grönsakslandet och blir lättare för vårt barnbarn att skörd från.

TRÄDGÅRDEN MAJ 2019

Vårat krokiga äppelträd som just ny får växa lite vilt. Vi fick det av mina vänninor från teaterlinjetiden på vår bröllopsdag för i år 26 år sedan! Första året kom ett hungrigt rådjur och kökade upp kronan, därav den lite sneda looken. Ger mycket smakrika och vackra frukter på hösten. Ett av våra vårdträd här i trädgården.

Norska brudspireror som vi flyttat på från det vi flyttade in samt ännu en gång när vi bygde ut huset. De är verkligen vackra och blir snygga när man klipper dem direkt efter blomning.

Vallebo, barnbarnets egna lilla bo ♥

TRÄDGÅRDEN MAJ 2019

I valles blomlåda blev det kattsvans, polkagrisblommor (hängverbena) och T-rexgräs.

TRÄDGÅRDEN MAJ 2019

Den gamla sandlådan hade gjort sitt och nu får Valle gräva på sin egna sandstrand invid vår damm.

Älskade humle, Snabbare grön kuliss får man drömma om.

Snart täcker den hela väggen av armeringsjärn och vips har vi en grön insynsskyddad oas precis utanför våra dörrar och glas.

160822_11

160822_19

Humlevägg! Dock gammal bild då vi har nya solstolar.

Nya jordgubbsodlingen.

I årets amplar vid entrén planterade jag nemesia, plymört och silvernjurvinda.

Konstig det där. Man jobbar på en handelsträdgård hela dagarna men ändå längtar man hem till egen täppa att få påta i. Kanske inspirerar jag mig själv.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *