.RECEPT & MAT♥ kidsenaltanFAMILJHEMMA HOSLIVET

SEMESTERVECKA 1 2019

Första semesterveckan avklarad och vi är inne i vår andra.

Första bjussade på härligt högsommarväder med Valle dagar och torsdag och fredag som tilltvingades på altanen i solstolarna med ljudbok i öronen mellan doppen i poolen. Riktiga latmansdagar och uppladdning av batterierna. Härligt.

Helgen bjöd på lika varmt väder och vi hade äldsta sonen och svärdotter på besök. Vi grillade, åt gott, drack gott och spelade kort, musik och yazzy. Mysigt! Egentid med barnen är underskattat! Nu i helgen kommer yngsta dotra och svärson hem för grill och mys.

Svängde ihop ett gäng med fyllda MALMBURGARE som jag grillade och sedan fixade vi stripes till. Så gott!

SEMESTERVECKA 1 2019

Se så vackra! Årets chili är inte röd utan lila! Smaksättning i mina Malmburgare.

Ett par dl av Baby Ray´s är ett måste!

Malmburgare

ca 2 kg nötfärs av fin kvalité (här i Uppland är det Lövstakött som gäller)
1 solo vitlök
2 chilifrukter
2½ dl baby rays hickory & brown suger (går bra att byta ut mot ngn annan)
en knivsudd
salt och peppar

Fyllning

2 pkt bacon
2 pkt cheddar hamburgareost

Montering

briochebröd
sallad
rödlök
cheddar
hamburgerdressing (älskar bacondressingen från Kaj P´s)
tomat (skördade egen “totem”)

Blanda samman alla ingredienser till burgarna. (Glöm inte att skiva vitlök och chilin först bara).

Provstek sedan för att var supernöjd med salt och pepparkryddningen!

Tärna bacon och knaperstek! Fyll burgarna  med två skivor cheddar och bacon. Jag brukar använda mig av min superfiffiga hamburgerpressen kika här hur man gör. Grilla sedan tills de är klara. Montera och njut!

SEMESTERVECKA 1 2019

Lördagen startade vi med en löprunda i hettan. Så skönt att kunna springa vilken tid man vill n’r det är semester.

Sedan for vi ned till hamnen och kikade på Poker run.

SEMESTERVECKA 1 2019

Storbror vill testköra nyrenoverade moppen såklart.

Och sedan spårar det lite med fotboll på altan bland blommor och jag som grillar entrecote. Hahaha!

En perfekt dag!

Entrecote, egenodlad potatis som gått i ugn med olivolja och kryddor. Rödvinssås, Bea och en fetaostcreme samt Pimientos de padrón. Nomnom!

Sonen bjöd på en fizzypop drink.

Mys på den inglasade altanen.

På söndagen slöade vi i solstolarna och bara njöt medan de yngre plöjde serier.

Svängde ihop en klasskaka till söndagsfika.

En underbar helg med famiglia helt enkelt!

1

Lämna gärna en kommentar!