.RECEPT & MAT,  ♥ kidsen,  ♥ vi,  äta ute,  FAMILJ,  LIVET

26 ÅR RESTAURANG ZORBA

I måndags firade vi 26 år tillsamman. Vi fixade i trädgården på förmiddagen, tog en löprunda, pudrade näsan och sedan for vi till Hargshamn för att äta grekiskt på Zorbas. Har aldrig varit där och ätit trots att många av vännerna lovordar  stället. Sagt och gjort.

Zorbas ett ställe som vid först anblicken bara ser en massa blommor, amplar och krukor framför ett rödmålat enplans trähus. Enkel skylt vid vid vägen och en charmig neonskylt som bekräftar att det är OPEN! Trevlig äldre herre, grek naturligtvis som hälsar oss välkomna och undrar om vi vill sitta inne eller ut. Det är ingen högsommarvärme men vi känner för att sitta ute.

Fortare än vinden får vi in menyn och beställer. Lika fort fick vi in vår dryck.

26 ÅR RESTAURANG ZORBA

26 ÅR RESTAURANG ZORBA

Jag valde Pikilia, för ska man äta grekiskt så ska man. De har en vanlig a la carte meny också men jag är som jag är och ska alltid köra på det som de verkligen har öppnat denna grekiska restaurang för….

26 ÅR RESTAURANG ZORBA

Maken valde oxfilé i pepparsås. Kanske i det tunnaste lagret. Men jättegod!

Sonen valde kyckling.

26 ÅR RESTAURANG ZORBA

 

Till rätterna serverades en fin upplagd sallad med vinägrett. Samt friterad potatis med ost på. Och så tzatziki, den var såååå god. Likaså bearnaisesåsen såklart.

malmburgare_poangmalmburgare_poangmalmburgare_poang ++ starka  Malmburgare av 5 får Zorbas. Trevligt bemötande, snabb service, god mat och den grekiska musiken. Vi satt inte inne men gick in och betalade och det är en gemytlig atomsfär. Inte i min stil men det kan vi lämna därhän.

När vi kom kom korkade vi upp lite prosecco och hällde upp godis och chips. Två härliga filmer såg vi, svenska “Britt-Marie” var här med Pernilla August i huvudrollen som hon gör briljant. Sedan kikade vi på en med liknande tema, utan att vi visste om det den engelska “Som en dans”. Rekommenderar båda som är roliga och feelgood med lite uns av vemod och tår i ögat.

Ha nu en fin dag fränder!

 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *