.RECEPT & MATgrillat/tillbehörkött

FLANKSTEK GRILLAD

Kan vara den godaste köttet vi har grillat, NÅGONSIN! Det ni! Marinerad i några timmar och sedan grillad till prefektium.

Bjöd på detta när dotter och sambo var här i helgen och de tyckte så mycket om köttet. Kul!

Så himla gott och det smälte i munnen. Jag gjorde två stekar och den andra använde jag till en gräddig krämig pastasås. Nomnom! Recept på den kommer också!

1000 g flankstek
2 vitlöksklyftor
2 salladslökar
1/2 dl soja
3/4 dl apelsinjuice
1/2 msk paprikapulver
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt

salladslökar och grillad citron till serveringen.
Skala och hacka vitlöken. Strimla salladslökarna.
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Lägg köttet i en plastpåse. Häll över marinaden. Låt dra i kylen i ett par timmar.

Sila av marinaden. Koka upp den i en kastrull och tillsätt mer apelsinjuice och lite honung. Låt koka ihop.
Grilla köttet i ca 5 minuter på varje sida. Vänd det för att få jämn grillning. Använd termometer för perfekt resultat, ta av vid 57 om du vill ha det jämnt rosa. Lägg köttet i folie och låt köttet vila 10 minuter.
Vid servering skär köttet på snedden i tunna skivor.

Ringla över marinadsåsen, garnera med strimlad salladslök och grillad citron.

FLANKSTEK GRILLAD

FLANKSTEK GRILLAD

Jag serverade det goda köttet med krossad potatis, paprika/vitlökssmör och ett ost & baconbröd.

Lova att göra denna nu i helgen eller varför inte nu i veckan ni som fortfarande firar semester.

2

Lämna gärna en kommentar!