.RECEPT & MAT,  Ammoudia,  äta ute,  Grekland,  RESOR & SEMESTER

TAVERNA KYMATA AMMOUDIA GREKLAND

Efter en resa till floden Archeron och “hemma” igen bestämde vi oss för att först se och njuta av solnedgången den vackra och träffa våra hundkompisar. Vi valde att käka på en restaurang en tvärgata från den populära flodgatan. Vi valde mellan två som låg bredvid varann men valde den som hade mest folk. Teverna Kymata såg ut som en riktigt charmig grekisk taverna.

 

 

Suddigt foto men ändå ett minne ♥

TAVERNA KYMATA AMMOUDIA GREKLAND

TAVERNA KYMATA AMMOUDIA GREKLAND

Vitlöksbröd och ostbollar startade vi med.

TAVERNA KYMATA AMMOUDIA GREKLAND

Jag valde en grekisk rätt, Papoutsakia som är en aubergine fylld med kött och överbakad med bröd. Till detta inte en högoddsare pommes. Tyckte den var lite mjäll lite för mjuk och “slemmig” för min smak tyvärr. Inte oätbar men inte med kopp te. Ska testa att göra denna “sko” (papoutsakia betyder skor på grekiska) hemma själv i höst.

TAVERNA KYMATA AMMOUDIA GREKLAND

Sonen ville ha pizza men servitrisen en ung tjej påpekade att de inte var en pizzeria minsann men visst var ugnen igång och han kunde få sig en pizza. Tror de behöver mer personal där för den stackars tjejen fick stressa fram mellan alla bord.

Maken tog ris och kött.

Och jag måste bara få provsmaka pizzan. Nomnom!

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.