.RECEPT & MAT,  grillat/tillbehör,  kött

GRILLADE LÖVBIFFSPETT

Visst grillar ni väl än? Är ni som vi året runt grillare eller ställer ni undan grillen när hösten kommer? Det är riktigt mysigt att grilla när mörkret kommer tycker jag och få värmen från grillen. Man kan grilla tidigare på eftermiddagen och inte behöva vänta som på sommaren att det ska bli svalare. Finns mycket positivt med höst och vinter när det gäller grillning eller hur?

Inspo till receptet kommer från gulliga Vickan, Matplatsen jag har gjort om och lagt till lite.

Grillade lövbiffspett

800 g lövbiff
5 msk sweet chilisås
2 msk olja
4 msk japansk soja
2 msk sesamfrön
1 msk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
flingsalt och peppar (jag använde fem peppar)

Blötlägg grillspett en stund innan om du inte använder sig av stålspett. Blanda samman marinaden. Skär lövbiffen i strimlor, ej för smala och lägg köttet i marinaden i ett par timmar. Vid grilldags trär du upp köttet på spettet som när du veckar en gardin och fös samman.

Grilla hastigt, detta går väldigt fort så se till att allt annat är preppat och färdigt.

Servera med krossad potatis och tzatziki såååååå grymt galet gott!

GRILLADE LÖVBIFFSPETT

GRILLADE LÖVBIFFSPETT

GRILLADE LÖVBIFFSPETT

 

GRILLADE LÖVBIFFSPETT

GRILLADE LÖVBIFFSPETT

Tänd groillen eller dra på gasolen i helgen och lova att göra denna snabba rätt! Grillar på ett kick! Sen kan du slänga på ett par minipajer och grädda på glöden som är kvar! Tips och recept på jordgubbssmulpaj hittar du HÄR! Och en mumsig variant med plommon finner du HÄR!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *