.RECEPT & MAT,  bakning

SILVIAKAKA I LÅNGPANNA

Här kommer veckans bakinspiration i form av en lättbakad och jättegod silviakaka i långpanna. Många rutor att njuta av eller att frysa in till kaffet senare i veckan eller i helgen. Kanske vankas det födelsedagsfika?

Namnet silviakaka vart kommer det ifrån? Letat efter historia men finner inget. Andra namn som denna kaka kalls är silviarutor ellergula rutor. Hurusom haver denna kaka är fluffig och god och glasyren på är magiskt god.

Silviakaka i långpanna

6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl vatten

Glasyr:
200 gram smör
9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
kokosflingor
Vispa samman ägg och strösocker till det är en fluffig luftig smet. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker som du i förväg har blandat samman. Vänd ner tills allt är långpanna som du blandat. Häll i långpanna som du klätt med bakplåtspapper eller smörat och ströbröat. Grädda i 175 g i 30-35 minuter.
Under tiden kakan gräddas fixar du glasyren. Smält smöret och låt svalna lite. Gå i med florsocker, vaniljsocker och till sist rör du i äggulorna.
Tag ur kakan när den är färdig och låt svalna. Bred över glasyren och strö över kokos.

SILVIAKAKA I LÅNGPANNA

SILVIAKAKA I LÅNGPANNA

SILVIAKAKA I LÅNGPANNA

SILVIAKAKA I LÅNGPANNA

Gör nu denna goda och lättbakade Silvikaka och bjud dina nära och kära på.

Tips på en annan god och populär långpannekaka, havremums hittar du HÄR! Och HÄR hittar du en variant med lite juligare smaker, snart dags att bulla upp inför den underbara julen va?

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *