.RECEPT & MATkött

JÄRPAR MED ÄPPLEN

Här kommer ett riktigt smarrigt recept på järpar som tillsammans med äpplen skapar en fin smakkombination. Har ni fortfarande äpplen kvar i trädgården plocka in dem bums innan frosten tar dem och gör dessa ljuvligt möra köttfärsjärpar!

Järpar med äpplen
Nötfärs
1 tsk stark senap
½ dl grädde
1 chili, hackad
salt & grovmalen peppar

2 äpplen

skysås
2 dl grädde
1 dl äppelmos
salt & peppar

Blanda alla ingredienser till järparna. Skala och dela äpplena i bitar. Ta nötfärsen i handen lägg i en bit äpple och forma färsen runt som e järpe. Bryn i het panna. Häll vatten i pannan och ta till vara på stekskyn. Blanda samman i ugnsfast form tillsammans med grädde, äppelmos och salt och peppar.

Lägg i järparna och lägg de äppelklyftor som blir över också i formen. Grädda i 200 g i ca 15 minuter. Servera med potatis, jag bjussade på pommes till. Gott!

JÄRPAR MED ÄPPLEN

JÄRPAR MED ÄPPLEN

JÄRPAR MED ÄPPLEN

JÄRPAR MED ÄPPLEN

Perfekt vardagsmat som är lätt att svänga ihop i höstrusket.

2