.RECEPT & MAT,  kött

JÄRPAR MED ÄPPLEN

Här kommer ett riktigt smarrigt recept på järpar som tillsammans med äpplen skapar en fin smakkombination. Har ni fortfarande äpplen kvar i trädgården plocka in dem bums innan frosten tar dem och gör dessa ljuvligt möra köttfärsjärpar!

Järpar med äpplen
Nötfärs
1 tsk stark senap
½ dl grädde
1 chili, hackad
salt & grovmalen peppar

2 äpplen

skysås
2 dl grädde
1 dl äppelmos
salt & peppar

Blanda alla ingredienser till järparna. Skala och dela äpplena i bitar. Ta nötfärsen i handen lägg i en bit äpple och forma färsen runt som e järpe. Bryn i het panna. Häll vatten i pannan och ta till vara på stekskyn. Blanda samman i ugnsfast form tillsammans med grädde, äppelmos och salt och peppar.

Lägg i järparna och lägg de äppelklyftor som blir över också i formen. Grädda i 200 g i ca 15 minuter. Servera med potatis, jag bjussade på pommes till. Gott!

JÄRPAR MED ÄPPLEN

JÄRPAR MED ÄPPLEN

JÄRPAR MED ÄPPLEN

JÄRPAR MED ÄPPLEN

Perfekt vardagsmat som är lätt att svänga ihop i höstrusket.

Share Button
2

3 Comments

 • Sofia Larsson

  Halloj!! Läst dina inlägg från när ni var i Los gigantes och du gav tips på mycket bra saker. Undrar bara om det var någon resturang som var mer än okej? Som är värd att testa.

  Tack

  • Ann

   Hej!
   Vad kul att du gillar mina tips om Los Gigantes, Teneriffa. Svårt med restauranger när man är lite kräsen som jag är ;). Men Jardin del Sol ska vara en finare restaurang, jag hade nog bara otur. Annars så är den friterade kycklingen på The Harbour club helt OK och så finns det en China restaurang, Peking garden II om man vill ta ett säkert kort, man vet vad man får. Hoppas du får en härlig resa :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *