.RECEPT & MATsoppa

KÖTTFÄRSGRYTA

Inte första inlägget på min populära köttfärsgryta eller gulasch på köttfärs om man föredrar det. Detta är så gott och vi har serverat denna “mammas köttfärsgryta” här hemma så länge jag minns. Traditionen är vidareförd åt barnen som flyttat hemifrån och inte konstigt det, den är så god, enkel och riktig feelgood mat.

Köttfärsgryta

500 g nötfärs
2 buljongtärningar (jag tar kött)
ca 2 liter vatten
1 gul lök
1 solo vitlök
5-8 potatisar beroendes på storlek
4-5 morötter
b burk tomatkross
1 röd paprika
persilja
chili explosion, grovmalen svartpeppar & salt

Bryn köttfärsen tillsammans med hackad vitlök och gul lök. Skala och tärna upp potatis och morötter i bitar och fräs i olja en liten stund. Häll i buljongen och tillsätt köttfärsen, tomatkross och kryddor. Låt småputtra en stund innan du tillsätter den paprikabitar. Låt gå tills potatisen är mjuk. Smaka av och avsluta med att toppa med hackad persilja.
Servera med ett gott bröd och en klick creme fraiche.

Smaklig spis!

KÖTTFÄRSGRYTA

KÖTTFÄRSGRYTA

KÖTTFÄRSGRYTA

KÖTTFÄRSGRYTA

3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *