.RECEPT & MAT,  dessert

MARÄNGER

Maränger gör jag alltid eller väldigt ofta när jag tar gulan till någonting annat, sås bearnaise eller chokladmousse t.e.x. Med detta recept kan du göra vanliga maränger, större eller tårtbottnar. Vad jag använde dessa maränger till får ni se i ett senare inlägg.

Maränger

3 äggvitor
1 dl strösocker
1 krm ättiksprit
1 dl florsocker

Sätt ugnen på 100°C varmluft

Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke eller en i porslin (inte plast eftersom de kan ha en fet hinna vilket gör så att marängen inte reser sig) tillsammans med hälften av sockret och ättikan i ett par minuter. Tillsätt resten av sockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng.

Sikta ner florsockret i marängen och vänd försiktigt ner det med en slickepott. Fyll marängen i en spritspåse. Spritsa ut på bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i mitten av ugnen ca 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar på eftervärme ca 30 minuter.

MARÄNGER

MARÄNGER

MARÄNGER

Det funkar finfint att färga maränger också. rippla in lite färg utan att blanda om för mycket så blir det randiga maränger. Till jul är det fint med rödvita tycker jag. Snyggt att dekorera jultårtan med.

Share Button
1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *