PUMPASOPPA MED STING
Bättre sent än aldrig! Här kommer ett recept på pumpasoppa som jag svängde ihop till årets halloweenfest. Väldigt god med sting!
Pumpasoppa med sting
1 gul lök
1 klyfta vitlök
2 cm färsk ingefära
1 röd chilifrukt
1 kg butternutpumpa
1 msk kokosolja
1 msk paprikapulver
1 l grönsaksfond
2 dl kokosgrädde eller creme fraiche
Skala och hacka lök, vitlök och ingefära och hacka chilin. Kärna ur pumpan och skär köttet i bitar.
Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i kokosolja i en stor kastrull på medelvärme.
Tillsätt pumpabitarna och paprikapulver och fräs i ytterligare cirka 2 minuter.
Tillsätt grönsaksfond och låt puttra i 10–15 minuter tills pumpan är mjuk.
Mixa soppan slät och toppa med vispad kokosgrädde eller creme fraiche och lite paprikapulver.
Servera med ett gott bröd eller som jag gjorde en liten minibaguette fylld med bacon och ost som gratinerats i ugn. Nomnom!