.RECEPT & MAT,  dessert

SAFFRANSMARÄNGER

Kom på idén, en som jag haft ett längre tag faktisk men inte tagit tag i – att blanda saffran i min marängsmet när jag var i farten och testa att ha saffran i typ allt! Jag har baxat hem hur mycket saffran denna julsäsong så sonen tror att jag ska börja sälja, hahaha.

Saffransmaränger

3 äggvitor
1 dl strösocker
1 krm ättiksprit
1 dl florsocker
1 pkt saffran

Sätt ugnen på 100°C varmluft

Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke eller en i porslin (inte plast eftersom de kan ha en fet hinna vilket gör så att marängen inte reser sig) tillsammans med hälften av saffran, sockret och ättikan i ett par minuter. Tillsätt resten av sockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng.

Sikta ner florsockret i marängen och vänd försiktigt ner det med en slickepott. Fyll marängen i en spritspåse. Spritsa ut på bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i mitten av ugnen ca 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar på eftervärme ca 30 minuter.

Perfekt till julbordets dessert & godisbord. Ät de som de är eller gör en julig variant på marängsviss, HÄR hittar du recept på jordgubbssviss.

Min variant blir helt klart på färska fikon och apelsiner. rippla lite granatäpplesirap över och kanel…. Mumma!

Share Button
3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *