.RECEPT & MAT,  asiatiskt,  kyckling

FRITERAD KYCKLING

Här hemma äter vi ofta kyckling och en av våra favoriter är denna med pasta, denna wokade samt denna nedan som ni idag ska få recept på. Enkelt att laga sin egna kina/thaimat hemma och fördelen är som alltid att man vet exakt vad maten innehåller.

Friterad kyckling

1 kg kycklingfilé
1 liter frityrolja 

Frityrsmet

4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk ättiksprit
4 tsk olja
2 msk potatismjöl
3 dl vatten
Putsa kycklingfilérna och skär i bitar. Stek på en stund i panna och krydda med grillkrydda och grovmalen svartpeppar. Låt svalna.
Gör frityrsmeten genom att blanda samman alla ingredienser.
Doppa kycklingbitarna och fritera i 180 graders frityrolja tills de är gyllenbruna.

FRITERAD KYCKLING

FRITERAD KYCKLING

FRITERAD KYCKLING

Servera med ris och grönsallad, gurka och sweet chilisås. Så nomnom!

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *