.RECEPT & MAT,  godis,  JULEN,  MAT & BAK

ROCKY ROAD LEILAS

Redan torsdag och snart jul! Men allt är under kontroll här. Så skönt . Är nog en av mina bästa förmågor att planera och genomföra. I går morse hann jag med att sätta fyra smetar till olika julgodisar samt svänga ihop en rocky road. Efter jobb så blev det del två i godisfabriken med trillning av mina populära mandelkastanjer, bountybollar, saffranstryffel och skära upp jordnötsfudgen. Kommer fylla på med gotter här i bloggen fram till jul men även länka in direkt via min Facebook sida som slumrat alldeles för länge! Följ gärna mig där också.

En riktig klassiker! Leilas rocky road har vi gjort sedan den blev poppis för 10 år sedan, var det inte 2009 som den slog igenom?,  olika utföranden. I år blev det nästan receptet rakt av förutom att jag tog stora marshmallows. mixade dumlekola och både mörk och ljus choklad.

Rocky road Leilas

600 g blandad choklad, mörk och ljus
ca 440 g dumlekola mix smaker (två påsar)
2-3 dl minimarshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl pistagenötter, skalade

Smält choklad i mikron (det gör jag alltid, passa och tag ut medan det finns osmält choklad kvar, chokladen är varm och när du rör om den så löses den upp). Eller på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

Blanda samtliga ingredienser.

Fyll fudgesmeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

När fudgen har stelnat, skär din rocky road i rutor.

ROCKY ROAD LEILAS

ROCKY ROAD LEILAS

ROCKY ROAD LEILAS

Så enkelt och gott! Maken Niklas favoritgodis om du frågar honom ♥ Kika in senare så får du receptet på jordnötsfudge.

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *