.RECEPT & MAT,  ♥ kidsen,  ♥ vi,  FAMILJ,  HÖGTIDER,  JULEN,  MAT & BAK

JULAFTON 2019

En annandag jul idag och jag sitter och summerar vår jul, vilken underbar och oförglömlig sådan! I år bestämde vi oss för att dra in all hets och köp av julklappar (med viss baktanke).
Vi drog lott om vem som skulle skulle köpa julklappar till vem och maxbeloppet skulle vara 500 riksdaler. Vi skulle även köra julklappsspelet efter utdelning av klappar.

Kvällen innan kom äldsta sonen med flickvän/sambo och vi gjorde pizza och kollade för 15:onde året i rad på Polarexpressen.

Men vi börjar som vanligt som vi gjort de senaste åttonde julaftnar genom att springa vårt egna påfund tomtejoggen, alltså valfri distans vart du än är i tomtekläder!

Årets runda blev så uppskattad, bilarna tutade (hela 13 bilar) och stora som små blev så glada. På väg hem fick vi vända oss om då en dam i morgonrock ropade åt oss god jul och -åHHHH SÅ MYSIGT!!! Det var löprundans höjdpunkt detta år ♥

JULAFTON 2019

JULAFTON 2019

Lagom till lunch kom yngsta dottern och vi käkade lite småvarm och jag som ALLTID dopp i grytan.

JULAFTON 2019

Dukat för lunch.

Ett måste för mig! Dopp i grytan!

JULAFTON 2019

JULAFTON 2019

Julgodiset som aldrig tar slut.

JULAFTON 2019

Nytt spicy recept på revbensspjäll så gott! och hett!

JULAFTON 2019

Dotra fick välja mellan skagencheesecake och räkbakelse och det blev just  det sistnämnda.

Så många år sedan vi tog ett familjefoto på julafton! När barnen var små var det tradition att alltid ta ett. Äntligen gjorde vi det och hoppas på att bli lika ordentliga kommande år.

Jag och yngsta dotra ♥

Silltallriken. Nomnom.

Årets varma tallrik.

Bubbel var genomgående hela dagen hos oss tjejer.

Min svärson fick uppdraget att köpa mina julklappar. Jag fick champagneglass från Iittala till glassamlingen och en USB tändare i snygg rosédesign. Och så fick jag så klart en massa av maken…. Vi som inte skulle, haha! Ny stavmixer med tillbehör och bunkar, eltandborste, varma löpartights från CRAFT, Cocktailglas från Iittala. Så nöjd. Av mig fick han nya löparkläder. Och en riktig överraskning. Berättar senare ;).

Sedan körde vi 20 minuters intensiv julklappsspel. Haha! Så jäkla kul när klapparna snoddes till höger och vänster.

När alla julklappar var utdelade eller vunna så infann sig lugnet, eller…. Vi överraskad barnen med att tippa in och ställa upp fyra stora kassar till barnen och dess respektive. Sedan fick de öppna sina paket och varje paket innehöll tre pusselbitar på en karta. Äldsta sonen utropade glädjefullt -VI SKA UTOMLANDS!!!.

Japp! vår överraskning var en kommande resa eftersom jag fyller 50 nästa år och vi vill fira den med våra nära & kära med respektive och barnbarn såklart!

Sagt och gjort deras uppgift var att lägga pussel med bitarna, äldsta dotra fick de facetajma med och jag och maken gick för att byta om. Vi hade nämligen (som vanligt) övat in en liten grek/cypriotisk dans. Utklädda och till tonerna av sällskapsresans klassiska låt dansade vi in och till efterföljande cypriotiska låt dansade vi. Huuuur galet kul att överraska på detta viset. Älskar det!

Här kommer några foton från vår GoPro, därav kvallan. Men det bjussar jag på, likaväl som vår uppsyn och dans. Blir bara så uppfylld av glädjen hos våra ungdomar/vuxna. Svärdotter sa direkt att det var Cypern!

Cypern it is! Varmt och skönt hela hösten. Familjevänligt för stora och små. Inga vaccineringar, inga konstigheter. Grabba passet så drar vi! #malmborgscypern ♥

Älskar att tomta och att ge & bjussa på mig själv…. Skönt att maken är likasinnad.

Sen dök svärsonen upp och det blev ett riktigt kalas.

Lillebror & storasyster. Två av de fyra mina ♥

Juldagen innehöll restlunch och så tittade vi på tomten är far till alla barnen. Från filmsamlingen kika vi lite på när barnen var små och de skrattade gott åt hur unga vi var när de var små, haha! ♥ Mysigt att alltid ha familjen hemma på julen.

En fantastisk jul m a o! Idag har vi kikat igång maratonträningen i form av långa intervaller och det känns så bra med ett mål, eller förresten det är hela fem mål. Men mer om dessa och planer inför nästa år kan få vänta lite. Nu njuter vi de sista dagarna på detta decennium.

Hoppas att din jul var fröjdefull!

 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *