.RECEPT & MATfiskförrätt

RÄKBAKELSE

Denna numera klassiska räkbakelse är ett givet inslag på årets högtidsdagar, påsk, midsommar, jul, nyår eller bara som en riktig goding till helggodis. Saftig god med en ljuvligt god skagenfyllning och med en ostbågskross runt om gör denna oemotståndlig.

Räkbakelse

5 st

15 skivor vitt bröd
1 dl creme fraiche + till utsidan av bakelserna
3 msk majonnäs
200 g räkor
salt & peppar

Dekoration

salladsblad, jag tog gemsallad
en näve ostbågar
räkor

majonnäs
citronskiva
en klick röd rom

Grovhacka även räkorna och blanda samman creme fraiche, majonnäs och dill. Smaka av med vitpeppar och salt.

Tag ur rundlar med hjälp av ett stort glas. Montera räkröran mellan två bröd och sedan läggs ytterligare ett bröd på som du brer creme fraiche på och runtomkring.
Detta kan med fördel förberedas flera timmar eller dagen innan! Då blir bakelserna som saftigast.

Dekorera bakelsens sidor genom att doppa/rulla i krossade ostbågar (Lägg de i en fryspåsen och banka med en köttbankare).
Börja med att lägga sallad på bakelsen sedan lägger på en stor hög med räkor, en klick med majonnäs och rejäl klick med röd rom på den. Avsluta med den klassiska citronskivan och några varm med chiliflakeskvarnen.

Och glöm ni inte den lilla flaggan!

RÄKBAKELSE

RÄKBAKELSE

Recept på en variant hittar du HÄR! En med lax på och ägg inuti.

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *