.RECEPT & MAT,  JULEN,  MAT & BAK

HALLON & SALTLAKRITSMARSHMALLOWS

Dessa gjorde jag som julgodis förra året, men det passar att göra egna smaksatta marshmallows året runt tycker jag. Dessa är supergoda! Gör dessa tillsammans med barnen och så vips är deras egna lördagsgodis fixat!

HALLON & SALTLAKRITSMARSHMALLOWS

Hallon & lakritsmarschmallows

2 dl florsocker
150 g turkisk peppar
300 g marshmallows
2 påsar geléhallon à 170 g

Häll ut florsockret i en form, ca 25 X 30 cm. Florsockret måste täcka botten på formen ordentligt.

Krossa lakritskaramellerna i en mortel eller i en plastpåse med botten av en kastrull eller en köttbankare (släta sidan)
Blanda marshmallows och geléhallon (eller valfri annan gelé/fudge smaksättning) i en stor glasskål. Smält i ca 2 1/2 minuter i mikrovågsugn.
Vänd runt det smälta godiset till en jämn smet. Blanda i lakritskrosset (eller annan torr smaksättning) och häll upp smeten i formen med florsocker. Jämna ut smeten. Låt kallna i kylen.

Skär längs kanterna för att få ut marshmallow ur formen. Vänd den och lägg ovansidan i sockret så att den blir lättare att klippa.

Klipp bitar med en sax och doppa kanterna i florsocker.  Förvara i rumstemperatur.

HALLON & SALTLAKRITSMARSHMALLOWS
HALLON & SALTLAKRITSMARSHMALLOWS
HALLON & SALTLAKRITSMARSHMALLOWS
Share Button
2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *