.RECEPT & MAT,  tårta

KLADDKAKETÅRTA

Hej onsdag!

Sonen älskar kladdkaka och ogillar ren grädde. Så ofta på hans födelsedagar blir det chokladanslag, recept HÄR och någon form av fluff, geisha eller mjölkchoklad. Sa jag att han älskar Nutella också? Valet av årets fluff var enkelt eftersom det stod ett par burkar av hans favoritpålägg hemma. Kladdkaketårta om tre våningar med nutellafluff och jordgubbssylt mellan lagerna samt en dekortopping extra allt! Älskar att få göra dessa! HÄR och HÄR finns mina senaste kreationer.

Kladdkaketårta

75 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 dl vetemjöl

Fyllning

Nutellafluff

4 dl grädde
200g nutella

Dekoration

Frukt, bär, godis och kakor!
Jag använde hallon, apelsinfiléer, passionsfrukt, Oreokakor med browniesmak, toffifee och center.

Så här gör du kladdkakan

(dessa gör du tre av)

Smält smöret och låt svalna. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt äggen och till sist smöret. Klä en springform samt smöra kanterna. Häll i smeten och grädda 175 grader i ca 15 minuter. Tag ur kakan och låt svalna.

Nutellafluff

Nutella fluff gör du kvällen innan du gör tårtan. Lägg nutella och grädde i en kastrull och få ett uppkok. Tag av från plattan, låt svalna och ställ i kylen över natten. När det är dags att montera tårtan vispar du upp nutellagrädden.

Montering

Mellan bottnarna brer du på jordgubbssylt eller vilken sylt som du gillar. Därefter ett lager med nutellafluff. Översta lagret brer du med nutellafluff och spritsar om du vill. Dekorera! Desto mer desto bättre!

KLADDKAKETÅRTA

KLADDKAKETÅRTA

KLADDKAKETÅRTA

KLADDKAKETÅRTA

KLADDKAKETÅRTA

KLADDKAKETÅRTA

Så gott att blanda det gottaste! Kladdig kladdkaka, sylt, grädde, nutella, frukt och bär. Och så godis och kakor. Nomnom!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.