El Cotillo,  Fuerteventura,  RESOR & SEMESTER,  Spanien

EL COTILLO FUERTEVENTURA

El Cotillo

Vi hyrde bil i två dagar och redan andra dagen tog vi och åkte till den omtalade lilla byn El Cotillo som låg bara 20 minuters bilresa från Corralejo. El Cotillo ligger i provinsen Provincia de Las Palmas och regionen Kanarieöarna, i den sydvästra delen av landet, antalet invånare är 1100. En lugn fiskeby med närhet till alla dessa fantastiska stränder precis som hela Fuerteventura. Här hittar du restauranger och lugnet.

EL COTILLO FUERTEVENTURA

Torre del Tostón

Den franska utforskaren Jean de Bethencourt skapade det första försvarstornet, känt som “el Castillo de Rico Roque”, under de första åren av koloniseringen av Kanarieöarna. Militäringenjören Claudio de L’Isle byggde en ny på ruinerna av det tidigare försvarstornet omkring 1700, som fick namnet “Torre de Nuestra Señora del Pilar y San Miguel”. Detta försvarstorn bestod av två våningar och tre järnkanoner som användes för att försvara kusten och båtar förtöjda i hamnen i El Costillo mot pirater som kom från Frankrike, England och Nordafrika.

Försvarstornet erkändes som historiskt-konstnärligt monument 1949.
Numera använder kända lokala konstnärer Torre del Tostón som utställningsrum, och det är en av öns främsta turistmål, och som utkiksplats.

Dessa charmanta fiskar hittade vi både i Corralejo och El Cotillo. Historien bakom dem eller vem konstnären är vet jag inte trots att jag försökt att finna svar, kanske hittar jag svar på min gåta innan jag gör mitt inlägg om Corralejo.

Havets mäkt! Stå här och se ut över Atlanten och vågorna som rullar in.

EL COTILLO FUERTEVENTURA

Lite dystert att se den torrlagd när vi besökte orten. Tidvattnet gör sitt men även det fula i och med att de släpper ut avloppet direkt i havet!!! Hemskt. Vi träffade en svensk kvinna som berättade för oss. När vi sedan gick ned till restaurangen som låg precis vid vattnet så höll de på att sopa och skyffla bort stenar och vatten som åkt upp med flodens vågor. Och mitt i allt detta sitter senare gäster och äter mat. Vill inte ens tänka tanken på alla bakterier som florerar där. Men det finns hopp för det finns för 2000 startades “clean ocean projekt” på Fuerteventura.

EL COTILLO FUERTEVENTURA

Det finns ett 20-tal restauranger i El Cotillo, vi var hit på förmiddagen så det blev inget restaurangbesök för vår del.

Vackra och coola väggmålningar på fasaderna. Just denna föreställer fyren Faro de El Tostón som ligger norr om El Costillo helt klart värt ett besök. Fyren får ett eget inlägg i denna serie om Fuerteventura så klart.

EL COTILLO FUERTEVENTURA

EL COTILLO FUERTEVENTURA

EL COTILLO FUERTEVENTURA

EL COTILLO FUERTEVENTURA

EL COTILLO FUERTEVENTURA

Och så en sista fisk!

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *