.RECEPT & MAT,  fisk,  potatisrätter

SESAMPANERAD HALSTRAD TONFISK

Här kommer ett middagstips till er idag. Lillördag och kanske halstrad tonfisk som går snabbt att svänga ihop passar? Till denna serverade jag en god hemmagjord potatismos men man kan så klart fuska om man inte har lust att hålla på.

Sesampanerad halstrad tonfisk
2 port

1 fpk tonfisk (fryst 2 bitar)
sesamfrön
salt, vitpeppar & paprikapulver
Potatismos 

Börja med att göra potatismos. Vänd sedan tonfisken i kryddblandningen och sedan i sesamfrön så att fisken täcks. Stek i het panna med olja/smör hastigt i ½ minut för väldigt rosa och 1 minut för kärna på varje sida. Viktigt! Annars blir fisken torr och tråkig.

Servera genast med mos, gröna ärtor och en dressing gjord på turkisk yoghurt med lite japansk soya i.

SESAMPANERAD HALSTRAD TONFISK SESAMPANERAD HALSTRAD TONFISK SESAMPANERAD HALSTRAD TONFISK SESAMPANERAD HALSTRAD TONFISK

Gott och ett alternativ till den trista fiskpinnen kanske? Finns massor av roliga rätter att göra med tonfisk men just denna dag blev det en halvtradionell. Smaklig fisk spis!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *