.RECEPT & MAT,  bakning

CHOKLAD & KOKOSTOSCARUTOR LÅNGPANNEKAKA

Blev sugen att svänga ihop en långpannekaka med något gott så valet föll på Leilas chokladkaka med kokostosca. Den var verkligen god med sin knäckiga tosca. Se till att grädda den så att den blir gyllene och så där smarrigt knäckig. Nomnom!

Chokladkaka

175 g smör, mjukt
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
½ krm salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

Tosca

75 g smör
1,5 dl ljus sirap
0,75 dl grädde
3 dl strösocker
200 g riven kokos (en påse)

Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form ca 20 x30 cm med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt svalna.

Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 minuter.

Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.

Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.

CHOKLAD & KOKOSTOSCARUTOR LÅNGPANNEKAKA CHOKLAD & KOKOSTOSCARUTOR LÅNGPANNEKAKA CHOKLAD & KOKOSTOSCARUTOR LÅNGPANNEKAKA

Share Button
2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *