Lanzarote,  RESOR & SEMESTER,  Timanfaya

TIMANFAYA NATIONALPARK LANZAROTE

Nationalparken Timanfaya

Huvudmålet på Lanzarote (som är en vulkanö som skapades för omkring 20 miljoner år sedan), var för oss att besök nationalparken Timanfaya. För att komma in i parken måste man åka med en bokad busstur. Inga privata bilar tillåts. Vi började vår tur uppe vid restaurangen där man har en vacker utsikt över parken som är hela 5000 hektar. Olika guider visad de olika elementen och hur varmt det är bara några meter under oss. En buske som läggs i en grop i marken antänds snabbt av värmen och kyckling grillas över ett varmt hål till restaurangen. En guide häller vatten i ett rör och vips så blir det en gejser med sprutande vatten. Spännande med denna slumrande vulkan som haft ett par kortare och långa utbrott. Det längsta varade i hela sex år (1730-1736).

Efter den korta guide turen får vi åka vidare igenom den mäktiga nationalparken på slingriga vägar som går upp och ned. Att sitta längst fram var en fantastisk upplevelse. Ibland kändes som vi skulle köra utför ett stup. TIMANFAYA NATIONALPARK LANZAROTE TIMANFAYA NATIONALPARK LANZAROTE TIMANFAYA NATIONALPARK LANZAROTE TIMANFAYA NATIONALPARK LANZAROTE TIMANFAYA NATIONALPARK LANZAROTE

Ett fantastisk landskap som att vara på mars sägs det men jag har inget att referera till men visst, det är ett fantastiskt helt orört “månlandskap”. Under bussturen hör man en inspelad röst som berättar om Timanfaya och så spelas såklart also sprach Zarathustra av Richard Strauss. Effektfullt men inte helt oväntat.TIMANFAYA NATIONALPARK LANZAROTE TIMANFAYA NATIONALPARK LANZAROTE

“Det röda berget” Titerogakae kallade urinvånarna Lanzarote innan det fick just sitt namn av upptäcktsresande Lanceloto Malocello (1312).

TIMANFAYA NATIONALPARK LANZAROTE TIMANFAYA NATIONALPARK LANZAROTE

Där uppe skymtar restaurangen.

Dromedarer som har jobbat tillsamman med människorna här på Lanzarote i många år, hjälper numera turister att ta sig in i nationalparken.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.