.RECEPT & MAT

OST & BACONFYLLT BRÖD

Här kommer ett så smarrigt recept på ett ostfyllt bröd jag gjorde för någon helg sedan. Man gör en typ av ostsås med bacon. Smakrik och perfekt att doppa brödet i. Kom bara ihåg att inte dubbeldoppa och att inte äta direkt från gaffeln.

Ost & baconfyllt bröd

Ett stycke bröd, jag hade ett surdegsbröd i frysen. Recept på surdegsbröd hittar du HÄR!
1 gul lök
1 pkt bacon
3-4 dl grädde
3-4 dl ost, välj den du gillar! Kan med fördel blanda fler sorter t.e.x. cheddar, mozarella, gouda.
gräslök
salt & peppar

Skär baconen i små bitar och knaperstek. Dela upp osten i kuber eller riv. Häll grädde i en kastrull och låt skjuda upp och tillsätt osten, baconen gör en toppredning (vatten+mjöl eller maizena) och häll i och låt skjuda och tjockna till s det blir som en stuvning. Tillsätt hackad gräslök och smaka av med salt och peppar.
Skär ett lock och gröpa ur brödet försiktigt så att du får bitar av brödet. Fyll med oststuvningen lägg på locket. Ställ på en plåt och lägg brödbitarna kring låt gå i 200 grader i ca 20 minuter. Tag ur och lyft av locket och skär i bitar och lägg tillbaka på fyllningen.
Nu är det bara att doppa i den ostiga stuvningen och njuta! Nomnom! Perfekt till grill, förrätt eller kanske till påsken?!

OST & BACONFYLLT BRÖD OST & BACONFYLLT BRÖD

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *