.RECEPT & MAT,  potatisrätter

Bakad potatis med skagenröra

Bakad potatis kan vara så gott och enkelt, eller hur? Fyllningarna kan man variera i oändlighet! Denna gång gjorde jag dock en klassisk med skagenröra. Men till de som inte gillar skaldjur (och det är rätt många) så kan jag tips om en god köttfärsröra med tacosmak, kycklingröra eller en vegetarisk med quorn och linser. Bara fantasin sätter gränser (klyschigt med så sant!) Tipsa mig gärna med en kommentar och fyllningar!

Bakad potatis med skagenröra

4 portioner

4 bakpotatisar

Skagenröra

1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
500 g räkor
finhackad dill
riven pepparrot är gott att ha i
salt & peppar
citonsaft

Till monteringen

stor klick smör
riven ost

Potatisen: Tvätta potatisen noggrant och torka. stick några hål i den och låt gå i ca 50 minuter i 225 g.

Skagenröran: Grovhacka räkorna och blanda samman med majonnäs, creme fraiche och den hackade dillen. Smaka av med citronsaft salt och peppar.

Montering: Skär ett kryss och öppna upp potatisen mosa den lite i mitten och lägg i en stor klick smör, strö över en god ost (gouda gillar jag) och häll i skagenröran. Avsluta med ett par räkor, dill chiliflakes (om man vill) och ett par citonklyftor.

Bakad potatis med skagenröra

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.