FAMILJ,  LIVET,  sådd/förkultivering,  TRÄDGÅRD,  vår

LEDIG SÖNDAG APRIL 2020

Igår ledig söndag! Så skönt efter 17 dagar på handelsträdgården, all in nu i dessa tider med arbetstidsförkortning och inga jobb i storstaden.
Kickade igång ledigheten med en löprunda och lite hopp och lek innan det vi drog igång grillen.

 

LEDIG SÖNDAG APRIL 2020

Andra gången i år vi satt i vår pensionärskuvös. Den är ljuvlig att ha de dagar det blåser isbjörnar. Söndagen ägnades i trädgården, betade av massor på “att göra” listan. Räfsa löv, plocka bort pinnar de små som fanns kvar efter vinters stora trädkapning. Vända grönsakslandet och gödsla. Planera vidare i trädgården, en rosenbåge ska upp på baksidan och så ska jag bestämma vad jag vill odla på kullen som nu varit täckt med presenning och tagit död på ogräs i två år. Förra året hanns det inte med i år är det prio på huset och trädgården.

LEDIG SÖNDAG APRIL 2020

Fiskarna i dammen lever och mår bra. Dessutom är den full av grodor, paddor och salamandrar.

Längtar efter årets första rabarberpaj.

Valnötsträdet klarade ännu en vinter! Sägs att det ska vara omöjligt här i zon 4 men detta träd trivs, dock så växer det sakta.

Dessutom har vi satt upp några fågelholkar till. Blåmesen och hans fru tog en etta genast, med dammutsikt och eget spa. Hann med en stund i skogen också för att fotografera hägtrarna också innan det blev dags att göra pizza och kolla slut på säsong 4 av Papel de la casa. En riktigt bra ledig söndag m a o!

Nu är det jobb som gäller igen i ett par dagar, om jag känner mig rätt blir det väl alldeles för många i sträck.

Ta hand om er, tvätta händerna, håll avstånd, stay safe!

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *