.RECEPT & MAT,  bröd

Chaffismacka & Sveriges tolva

Inga mello eller ESC-mackor så långt ögat når men kan det bli en “Sveriges tolva” på torsdag kanske? När det inte blir Eurovision Song Contest i år så får man ta det man får. Sitter nog väldigt bra med en god macka efter den inplanerade löpningen. Vad det blir är en annan femma. Kanske bara en vanlig ägg och kaviar macka eller kanske kaviar under ett lager av ostmacka eller en varm macka mmmmm med krämig kantarellstuvning och ett täcke av ost.

Chaffismacka

2 skivor vitt bröd
1 ägg
4 skivor falukorv
ett par skivor ost
salt, peppar och gräslök

Smörstek brödet, stek på falukorv och ägg (sunny side up). Montera först ett par skivor av din favoritost på det hela brödet, fortsätt med korven och ägget. Avsluta med ett par varv på pepparkvarnen och strö över lite hackad gräslök. Dela den andra brödet och lägg på.

Chaffismacka & Sveriges tolva

Så enkelt och gott att svänga ihop till kvällsfika eller som lunch.

Är man sugen på fler mackor så hittar du mer inspiration HÄR!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *