.RECEPT & MAT,  förrätt

Smördegsflarn med lax & räkor

Till midsommar gjorde jag denna förrätt, så enkel och så festlig och god. Jag gjorde även en variant med skinka för de som inte gillar fisk och skaldjur. Recept nedan. Denna tänker jag vidareutveckla och hitta på lite fler roliga och goda varianter på.

Smördegsflarn med lax & räkor

Smördegsflarn med lax & räkor

1 rulle färsk smördeg
1 ägg
4 dl creme fraiche
1 frp kallrökt lax
räkor (jag använde i lake på burk)
cocktailtomater
citron
rödlök
dill, persilja och gräslök

Sätt på ungen 200 grader. Rulla ut smördegen, pensla med ett uppvispat ägg och grädda i ca 15 minuter tills den är klar. Låt kallna. Bred ut creme fraiche över smördegen och drapera över laxbitar, halvera tomaterna och sprid ut. Fortsätt med att lägga på väl avrunna räkor och toppa med rödlök alla härliga örter och avsluta med att skiva upp citron och ställ på. Några varv med pepparkvarnen och du är klar!

Serveras bums och avnjutes under många mmmmande och ett glas bubbel.

Smördegsflarn med lax & räkor Smördegsflarn med lax & räkor

Smördegsflarn med lax & räkor

Smördegsflarn med skinka & ägg

god rökt skinka
kokta ägg
gurka skivade på längden
rödlök
peppar

(Tycker man om creme fraiche kan man även grunda med detta)

Share Button
0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *