.RECEPT & MAT,  ♥ barnbarn,  ♥ kidsen,  äta ute,  FAMILJ

Semester & Vallevecka

Äntligen semester sedan fyra dagar tillbaka och vi firar in den med en Vallevecka såklart! Som vi längtat efter vårt älskade barnbarn. Tänk att han fyller 7 i september!

Tänkte skriva ned lite tankar om min säsong på handelsträdgården, för att minnas denna konstiga Coronasäsong 2020 men tar det i ett senare inlägg. Detta tillägnar jag lyckopiller no 1.

Semester & Vallevecka

Vi kickar igång semesterdag 1 med lunchbesök av dotra, svärson och barnbarnet (förstås). Malmburgare står på menyn och vi får en varm och härlig lunch.

Sedan blir det lek för fulla slanten. Pokemon och kubb. Lite övandes på handstående och innebandy. Fiskar ska matas och hallon och smultron ska ätas. Jordgubbarna hade någon annan visst snott. (handstående & kubbspel finns på Instagram: unforgetttable.ann).

Små kryp vid dammen och så kom staren förbi och badade i dammen. Kul att sitta på bryggan och kika. Grillmat och mys.

Tisdagsmorgon med långpannebak. Min populära havremums, recept HÄR! bakades. Sedan blev det en traditionsenlig tur till skogen till Valles kantarellställe. Mycket riktigt hittade vi kantareller.

Semester & Vallevecka

Till kvällsmat tre olika pizzor. En bolognese, en skinkost med tryffelsalami och en kantarell samt en liten del gjord för att toppas med prosciutto, oliver och chilimajonnäs. Nomnom!

Onsdag och vi tycker det vore kul att meta. Inte en daggmask i sikte för marker är för torr! Svänger ihop en metdeg gjord på mjöl och vatten.

Valentin och morfar  ♥

 

Ska älska dig till mitt hjärta går sönder ♥

 

Efter lurre tog vi åter igen tag i projekt stenparti. Massor av stenar av varierande storlek ska flyttas från vår altanslänt till stenpartiet som ska uppgraderas med en stenmur. Jo vi tänka fortfarande Gotland, vårt favoritresmål i Sverige.

Kul med insekter och djur. Snigeltämjaren är bästis med sniglar, dock fick mormor förklara när hon klöv två mördarsniglar med spaden att de inte hör hemma i en trädgård där man inte vill ha kala stammar på blomster eller uppätna squash och grödor. Vi hittade två grodor också under stenarna som vi räddade och la i dammen.

Blir så bra så. Efter ett par år i vila och total försummelser så väcker vi åter liv till denna plats vi göt en fin mur runt om för ca 20 år sedan. Vi har även tänk att denna plats kommer bli väldigt speciell. Lite kryptiskt men ni får läsa om detta lite senare när vi skridit till verket.

Efter hårt arbete, dusch kakfika, glassfika var det äntligen dags att åka till Öregrund och Sunnanö camping för att äta på NYC burgers där äldsta sonen jobbar. Finns även en NYC i Östhammar läs mer om restauranger HÄR!

J ♥

Jag tog en Manhattan med en NYC fries, sååååå gott!

Barnbarnet tog chicken bites

Idag fortsatte vi arbetslägret och barnbarnet var ivrig och slängde på sig sina arbetshandskarna och bar sten och arrangerade dem i stenpartiet. Så kul att se att det inte behövs så mycket för att göra en sjuåring nöjd.  Efter ett par timmar jobb var det dags för lurre och sedan skjuts hem.

Tack lille vän för dessa dagar, alltid lika kul att vara tillsammans och dessa sommardagar stoppar jag alltid in i ett speciellt fack närmst hjärtat.

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *