RESOR & SEMESTER,  Skåne roadtrip

Roadtripp Skåne tur

Hej hopp! Nu har jag verkligen haft semester från bloggen! Men har så många inlägg på lut! Tre veckors semester gick i ett nafs! Nu är vi snart tillbaka i gamla rutiner. Bara yngsta (och enda hemmavarande) sonen som ska börja gymnasiet i nästa vecka så är vi nog inne i lunken igen.

Vi fick ju ett härligt uppdrag av Sembo i ett par dagar, att göra en roadtrip i Sverige! Men nöd och näppe fick vi hotellrum kändes det som för alla hemestrar/semestrar i år!

Av de fem nätterna vi bodde borta så hade jag bokat två på eget bevåg. Vi ville vakna i närheten av Malmö som var vår först destination i denna testpilotjobb.

Så här såg vår första rutt ut. Från Östhammar till Västervik där vi skulle ta ett stopp och käka lunch.

Men, nu blir det ibland inte som man tänkt sig. Straxt innan Nyköping hade vi fått upp tre varningar om bilens hälsa så vi valda motvilligt att vända tillbaka mot Uppsala. Direkt till Bavaria för att lämna in bilen och hyra en bil för att fortsätta vår resa.

Ringa jourhavande på Mabi och vips hade vi hyrt en bil.

Hyrbilen. Och lunchen fick bli drivin:en på Max. Sedan fortsatte vi ner mot destination Skåne! Vi valde bort Västervik, Kalmarrutten för att komma snabbt till vårt första stopp. Vi låg ca tre timmar efter i den planerade tidsplanen.

På rutten hade jag knappat in Brösarps backar, har velat se denna  mytomspunna och omskrivna plats när vi ändå passerade. ( eller jag a rutten så att vi var i närheten).

Vi sträckkörde de 50 km till en mack i Skåne. Vi passerade Brahe hus,  när vi kör på Sveriges högst belägna motorväg, den så kallade Vätterleden (E4). En vacker väg längst Vättern ända fram till Husqvarna och Jönköping. Roadtripp Skåne tur

Äntligen! Som vi längtat! La ut denna bild på Instagram story och mina vänner och främst de skånska hurrade och skickade välkomna ♥

Här startar nu våra dagar i Skåne, minst sagt intensiva men emellanåt avkopplande men framför allt väldigt smakliga, kulinariska och mättande!

To be continued…

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *