.RECEPT & MAT,  friterat

Friterad squashblomma

Något jag alltid gör när jag odlar squash är att ta några av blommorna, fylla dem och fritera! Väldigt nomnom!
I sommar fyllde jag dem med ricotta och rökt skinka samt en variant med köttfärs.

Friterade fyllda Squash/Zucchiniblommor

12 st Squash/Zucchiniblommor

Frityrsmet
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 dl kallt vatten

Fyll sedan med det du gillar, jag blandade bara samman ricotta och skinka. Och en fast köttfärsblandning. Vill man kan man även göra denna:

Fyllning
100-150 g ricotta
100 g skinka, kokt och finhackad
1 st ägg, uppvispat
0,75 dl parmesan, färskriven
salt & svartpeppar

olja till fritering

Skölj zucchiniblommorna hastigt med kallt vatten och rensa inuti och kika så att det inte finns några insekter kvar. Lägg blommorna på en kökshandduk för att rinna av.

Gör frityrsmeten: Häll mjöl och salt till frityrsmeten i en bunke, tillsätt vattnet i omgångar och vispa tills smeten är jämn och klumpfri.

Gör fyllningen: Låt ricottan till fyllningen rinna av i en sil i några minuter och blanda den sedan med skinka, ägg, olja och parmesan i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Fyll blommorna med blandningen och vrid försiktigt ihop blomtopparna för att hålla fyllningen på plats.

Hetta upp rikligt med solrosolja till 160 grader i en gryta. Doppa försiktigt en blomma i taget i frityrsmeten och lägg sedan varsamt ner dem, några åt gången, i den heta oljan. Fritera blommorna tills de är fasta och gyllenbruna, och låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över lite salt och servera à la minute!

 

Friterad squashblomma Friterad squashblomma Friterad squashblomma Friterad squashblomma Friterad squashblomma

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *