.RECEPT & MAT,  Malmö,  Skåne roadtrip,  Sverige

Restaurang Atmosfär Malmö

Eftersom vi var utsända som testpiloter av Sembo på “en kulinarisk resa genom Skåne” var jag väldigt noga att kolla upp de föreslagna restaurangerna som rekommenderades. Tyvärr var Vollmers söndagsstängt och några andra redan fullbokade men efter att kollat NOGA igenom TripAdvistor och andra restaurangsidor så föll valet på Atmosfär.

Jag bokade bord och väldigt upprymda (vi hade granskar deras meny innan såklart) så begav vi oss dit.

Möttes av ett hovmästarbord med alcogel och där väntade vi snällt tills vi möttes av en servitör som visade oss till vårt beställda bord. Inomhus och utan fönster denna ljuvliga sommarkväll så vi bestämde oss för att sitta ute. Blev satta mitt i gången men helt OK.

Restaurang Atmosfär Malmö

Bubbel är aldrig fel.

Make och son valde oxfilé med kryddsmör. Tyvärr så var köttet inte kryddad innan (salt och peppar) och att de inte frågade om stekgrad vi beställning så vi fick ropa tillbaka och fråga vad han beställt av kocken… Köttet var mört men som sagt utan kryddsmör helt smaklöst.

Jag beställde in blåmusslor, Moules marinières, älskar blåmusslor!

Men efter et par stycken så hittar jag en sluten, två slutna tre som blir fyra. En av dem var inte ens rengjord på skalet.  Dessutom tre  trasiga. Blir besviken, säger till en annan servitör tror att det är runt tre stycken olika som servar oss, jag som är gammal i gamet är otroligt noga med att man i servisen har sina egna bord. Dessutom hade vi olika under kvällen.

Vi beställde in dessert Killarna tar choklafoundant och jag tar lemon curd med italiensk maräng. Killarna blir såå besvikna, jag likaså. Fondanten ser ut dom den har legat i (citat sonen muffinsform och fått gå färdigt i en mikro. när de skär i den så väller ingen choklad ut. Och deras Snickers består av jordnötter och färdig vaniljglass och kan det vara en färdig kolasås a´la kondenserad mjölk…. så snarlikt och upplägget kammande hem knappa 1 Malmburgare av fem.  Min var sååå sur och för mycket italiensk maräng så jag kunde inte äta upp. Saknar finess här.

malmburgare_poang/ 5 möjliga på grund av att servitören som satte oss vid bordet hade noll kommunikation med den som vi berättade för angående de slutna, trasiga musslorna. Att han lite putslustigt frågade om vi var mätta och belåtna när vi berättade att vi redan sagt till den andra servitören så sa han bara OJ vad tråkigt!

Känns som vanligt tråkigt att skriva dessa negativa inlägg men, jag är skribent och recenserar efter mina ( och i detta fall hade två sidekicks) upplevelser och omdömen. Är alltid helt ärlig när jag skriver och bedömer och vet att detta uppskattas av läsarna. Jag uppskattar också alltid andra ärliga recensioner och inte bara ett Oj vad gott eller superlativ. Som alla vet ärlighet varar längst.

Roadtrip Skåne del 13,  4, 5

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *