.RECEPT & MAT,  äta ute

Restaurang Port Ystad saltsjöbad

Restaurang Port

När vi bodde på Ystad saltsjöbad så åt vi på deras stora restaurang Port. Så himla stort och fint! Uteserveringen är stor och rymlig. Vi valde att sitta ute, trevligt när de har båda alternativen bokade.

Restaurang Port Ystad saltsjöbad

Hahaha!

Restaurang Port Ystad saltsjöbad

Maken äter ej rått kött eller skaldjur så det kan bli lite problematiskt när vi äter förrätt och det finns bara råbiff och skaldjur och välja mellan. Brukar alltid lösa sig med att få in ett vitlöksbröd men inte på Port. Så det fick bli ett langosbröd med en dillkvist på! Så skrattretande. Dyraste langosen i mannaminne för 155 riksdaler var detta garanterat.

Restaurang Port Ystad saltsjöbad

Jag tog en Lättgravad lax med syltad fänkål, vichyssoiseskum, forellrom & krispiga citrusmulor. Väldigt god!

Sonen valde en Råbiff på oxinnanlår med schalottenlök, dijonnais, persilja, krasse & parmesan. Tjuvsmakade och denna var himmelsk god! Nomnom!

Rätt nöjda ändå i vårat sällskap och med bubbel (trots att det var Cava som jag skrev ut på Snap)

Restaurang Port Ystad saltsjöbad

Min huvudrätt var också helt fantastisk! Ångad röding på grillad sparris, syltad schalottenlök & beurre blanc smaksatt med Arenkhakaviar.

Restaurang Port Ystad saltsjöbad

Sonens Helstekta kalvytterfilé med rotselleri- & vitlökspuré samt smörstekt chorizo & gulbeta var han väldigt nöjd med också.

Maken tog en klassisk Grillad Entrecôte med tomatsallad, bearnaise & pommes frites

Restaurang Port Ystad saltsjöbad

Nomnom!

Maken och jag tog varsin Svensk inkokt rabarber med champagne- & limesabayonne, krossad kolakaka & hyvlad mörk choklad som var god.Restaurang Port Ystad saltsjöbad Restaurang Port Ystad saltsjöbad

Sonen var sjukt glad över att dragit högsta vinsten av alla desserter! Vitchokladmousse fylld med mango och passionsfrukt, mangosorbet & yoghurtmaräng.

Kvällens gardin och jag….

Restaurangen sätt från gångvägen.

 

Så vackert på kvällen!

Vi kollade snabbt på deeras gym också (som vi brukar på hotell) och det var fint och organiserat och städat.

Men vackrast var nog fullmånen när vi gick till sängs, mätta och belåtna.

Hotellfrukost

Inget att klaga på när det gäller frukosten heller. Perfekt kö med mellanrum och servisen som hämtade in sällskap och satte vid bord. Sedan fick vi frågan vad vi gillade eller inte. Kaffe och juice tog vi själva och handsprit intill var toppen. Sedan blev vi bordsserverade en riktigt god matig macka, yoghurt, granola, frukt och en chokladfylld croissant. Toppen helt enkelt! Man kände sig trygg hela vistelsen här på Port och Ystad saltsjöbad.

Som ni redan förstår så rekommenderar vi denna restaurang med hela vårt hjärta och kammar hem hela fyra starka Malmburgare    av fem möjliga! Hade nu maken fått det där vitlöksbrödet…. ;)

 

Roadtrip Skåne del 13,  4567 , 8, 9, 10

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *