Frösön,  RESOR & SEMESTER,  Sverige

50 år Tur Frösön Jämtland

Destination Frösön

50 år + 1 vecka firar jag precis idag fredag. Vilken firar weekend det blev med alla barn och respektive, barnbarn och finaste Nilla (svärsonens mamma). Jag har varit helt spak denna vecka efter allt firande och knappt hunnit tagit in alla intensiva dygn som blev bättre än jag drömt om. Födelsedagen blev den bästa dagen i mitt liv! (Förutom när jag träffade min make och födde mina fyra barn och blev mormor då).

 

Jag och maken började vår roadtripp en dag i förväg och åkte upp till Frösö Park hotell. My gadd vilket underbart hotell, vilket rum, vilken utsökt vilken mat och trevlig personal! Och för inte tala om trailspåret!!! Berättar ALLT i ett senare inlägg så klart! Faktum är att jag kommer som vanligt att dela upp sevärdheter också lite var för sig. Lättare att hitta när man söker i mina reseinlägg.

Denna vecka har jag som sagt hämtat mig Haha, och börjat göra en film om äventyret. Ca 800 olika filer med foton, filmer från olika enheter (iphone, GoPro och drönare) samt mobilfoton, drönarfoton och från min systemkamera. Till detta all jämtmusik såklart! Underbart att fort fort få sammanställa och snart kalla ihop gänget på söndagsmiddag och filmvisning.

Men dagens inlägg handlar om resan upp till Frösön vårt första stopp.

50 år Tur Frösön Jämtland

Järvsö

Vi tog en avkrok till Järvsö. Ville så gärna se denna lilla ort. Vi skulle luncha och till min besvikelse när jag kikade på matställen så har Lill-Babs Caffär bytt namn och hade t o m stängt denna onsdag. Buhu!!! Så vi tog ett snabbt snabbt stopp på Sibyllla, här hemma är Sibben helt ok med saftiga burgare och duger gott. Men nej, denna Sibb var tyvärr inget vi rekommenderar. Tog en “magic bacon meal” och den var allt utom magisk. Den frysta burgaren hade de tryck ihop och stekt till en skosula som de dessutom lyckats att klyva på mitten. Minimalt med den “magiska” baconen. Till detta fettdrypande, oljefyllda “future fries”.  Nåväl vi var glada ihågen ändå för vi var halvvägs mot vårt mål.

Kommer ni ihåg branden Hälsingland 2018? 8 500 hektar skog brann i Ljusdals kommun. Vi färdades längs väg 84 som är magisk vacker och rekommenderas om man vill köra i lite lugnare tempo och njuta av färden. Kuska E-vägar försöker vi undvika när Sverige är så vackert på hösten.

Så kul!

Äntligen Jämtlands län…

… och härliga Härjedalen!

Ljungarn.

50 år Tur Frösön Jämtland 50 år Tur Frösön Jämtland

Storsjön.

Vinkade lite extra när vi åkte förbi Hara där min vän Eva bor :).

Mot Frösön, Östersund till höger.

Fortsättning följer med ett inlägg från SPA-hotellet Frösöpark.

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *