Fredagslistan

Fredagsbabbel V 43 & hur man castar till roller

Och så var det fredag igen. Ska jag skriva att veckan gick i ett nafs? Nej, tror inte det.

Winter is coming! Krispigt på en morgonpromenad.

Det gick i ett HUJ! Haha, vilket nytänk. Veckan har inneburit mycket casting, eller det började redan förra fredagen. I dessa Coronatider så är det mycket selftapes, dvs en videopresentation om sig själva, där man ska sälja in sig hos castaren och om man går vidare som utvald till självaste kunden. Det är ett evinnerligt inspelande av videor i denna bransch. Och så spelades två scener in som också ska med enligt kunds önskemål. I vanliga fall får man åka på casting till agenturen men faktisk så gynnar detta mig lite eftersom jag slipper resa till Stockholm som det 99% är castingorten.

Från ett modelluppdrag i somras

Ännu ett castingmöte i veckan som gick och då kör man presentation och sin scen live inför agenturen som i sin tur spelar in och skickar till kund. Sedan får man vänta på ett ja eller nej eller att man får komma på en callback. Och så startar ännu ett urvalsprocess och tillslut får man svar om man får jobbet eller ej.

Har även ett möte inbokat i nästa vecka och då är det en “riktig” casting som gäller.

Det var lite om hur man söker jobb som frilansande skådespelare/modell och hur en casting funkar. Vid vissa fall behöver jag inte casta då känner de ansvariga mig och de ringer upp och erbjuder jobb bara.

Har ni mer frågor om mina jobb så fråga på bara! Kanske ska jag göra en tipsinlägg?

Maten i veckan har varit varierat minst sagt! Förra helgen gjorde vi dumplings med kycklingfärs och salladslök. Magiskt gott, hela familjen älskar dumpling. Nomnom! Recept finns HÄR och HÄR och de nedan kommer i ett senare inlägg och har den BÄSTA degen och snabbaste sättet att fixa knytena det receptet får ni inte missa!

Testade även att göra en variant på schnitzel på utbankad fläskkotlett, dubbelpanerad såklart! Så gott en vardag.

Maken fyllde 49 i veckan och jag lyckades göra en grymt god pasta med ugnsgrillad kyckling och den gräddiga såsen….Mmmmm toppad med en proseccotryffelost ja det blev ett hallelujamoment i munnen. Ni ska få receptet såklart! Nästa vecka ska jag ger er mer recept vet att det är många som saknar dessa nu när jag kör mina resereportagen från Jämtland! Hoppas på överseende, annars är det bara att skriva en kommentar ;)

Fredagsbabbel V 43 & hur man castar till roller

Maken älskar kärleksmums så detta år bidde det en kärleksmumstårta med extra chokladgodis och bär. Såååå god! Vi var dock bara de hemmaboende som smaskade i oss denna men senare kom äldsta sonen och fick med sig en bit till sig och sambo. Gulle!

Med risk för ett avslöjande i denna bild så blev det lite huvudstående och yoga i veckan. Meditation har jag också börjat väldigt lite smått med. Vilken grej! Jag som knappt har ro i kroppen och vill sitta still finner detta faktiskt väldigt nyttigt och bra för mig. Kropp, knopp och inte minns själen mår så bra av det. Låter kanske flummigt men detta är ju ett nytt intresseområde för mig med de olika chakran och stenar. Hur man kan helas. Ja ska sluta flumma nu Haha! Men jag är inne i en lite lyckobubbla just nu som jag tyvärr inte kan avslöja riktigt ännu! När det är dags så får ni veta.

Avslutar denna fabulösa fantastisk och härliga vecka med en bild från förra lördagens långpanna. Längtar redan till morgondagen panna och hoppas på fint väder. Och sedan blir det ju Så mycket bättre! Vilken jäkla härlig helg det blir!

Ha det fint och ta hand om er och de dina. Lev i  nuet och inte i det förgångna ♥

 

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *