Pasta med kyckling i krämig sås
Pasta med kycklingbröst och en krämig sås med grädde, soltorkade tomater och parmesan är en given middag här hemma när det är “fredagspasta” som gäller. Uppkomsten av denna var så klart när äldsta sonen skulle spela fredagsmatch om kvällen i innebandy. Naturligtvis har det blivit ett måste här hemma viss fredagar då coachen i familjen och den medieansvarige för innebandylaget laddar. Sonen d.ä är ju utflugen sedan 1½ år. Och just nu så är det totalförbud med innebandy i dessa Coronatider.
Hur som haver, här kommer en riktigt god håll truten pasta!
Pasta med kyckling i krämig sås
Pasta
Kycklingfilé (bröst)
Till såsen
3 dl grädde
4 soltorkade tomater
färsk basilika grön storbladig samt röd använde jag
1 röd chili
1-2 vitlöksklyftor
salt & peppar
Börja med att grilla kycklingen i panna eller på grill det går vilket som. Jag kryddade med kycklingkrydda (så god!)
Sätt på en stor kastrull med salta vatten och låt koka upp och förbered under tiden såsen.
Finstrimla upp de soltorkade tomaterna, hacka vitlök och chilin. Fräs på allt i lite olivolja tillsätt grädden och låt småputtra. Tillsätt den strimlade basilikan och smaka av med salt och peppar.
Häll av pastan när den är klar och vänd ner i såsen. Servera med skivad kyckling och med massor av parmesan på!
Plättlätt och hur snabb vardagsmiddag som helst! Uteslut kycklingen och du har ett veggo alternativ!