.RECEPT & MAT,  bakning,  JULEN,  MAT & BAK

Saffransmazarin i långpanna

Någon fler som gillar saffran? Brukar vara en vattendelare antingen gillar man det eller ej. Jag har typ 10 paket hemma nästan året runt ifall om andan skulle falla på! Kan lätt svänga ihop saffransbullar mitt i sommaren om det är så. Och så finns det så mycket annat gott att göra med guldkryddan saffran.

Denna vecka har jag bakat fler saffransbaserade bullar och kakor. Recept kommer!

Saffransmazarin i långpanna
350 g smör
299 g mandelmassa
3 ägg
3 dl mjölk
2 påsar saffran
1 msk vaniljsocker
6½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr

5 dl florsocker
3½ msk vatten
apelsincest från 1 apelsin (Tvätta noggrant innan)

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Riv mandelmassan.

Vispa ihop ägg, mjölk och saffran. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med mandelmassan. Rör till sist i smöret.

Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kallna.

Glasyr: Rör florsocker och vatten till en jämn smet. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över apelsincest. Låt stelna. Skär kakan i rutor. Går utmärkt att frysa in! OM man hinner vill säga. Min gamla mor tyckte om dessa som hon fick förra veckan när jag hjälpte med alla bestyr ♥ (Högsta betyget)

Saffransmazarin i långpanna Saffransmazarin i långpanna Saffransmazarin i långpanna Saffransmazarin i långpanna

Gör nu dessa till dina kära. Tror att en burk kakor eller julgodis kommer vara det mest efterlängtade julklappen i år av alla barn vi inte kan fira med i år ♥

Share Button
2

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *