.RECEPT & MAT,  bakning,  JULEN,  MAT & BAK

Mjuk pepparkaksgubbe

Det är så himla gott med mjuk pepparkaka och för några veckor sedan gjorde jag denna till vårt första lilla julbord här hemma. Formen hittade jag på ÖoB. Receptet hittade jag hos Fredriks fika när jag var jakt på ett recept utan gräddfil (som jag inte hade hemma).

Mjuk pepparkaksgubbe

4 ägg
3 dl strösocker
1 msk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smör
1 dl grädde

Glasyr/dekoration

1 dl florsocker
½ msk vatten
nonstop
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa socker och ägg fluffigt.

Smält smör och tillsätt grädden, låt svalna något. Blanda samman mjölblandningen och smörgrädden med äggsmeten. Rör tills det är blandat. Använder du en silikonform som ovan behöver du inte smöra och bröa men om inte så gör du detta. Häll smeten i formen och grädda i ca 35-45 minuter. Låt svalna.

Stjälp upp kakan och dekorera med glasyr och nonstop

Mjuk pepparkaksgubbe Mjuk pepparkaksgubbe Mjuk pepparkaksgubbe Mjuk pepparkaksgubbe

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *