.RECEPT & MAT

Friterad kyckling

Kan inte tjat nog om detta receptet eller inspirera till hemmagjord chicken bites! Så enkelt att göra och så grymt gott!

Friterad kyckling

Bröstfilé i bitar, ägg, mjöl, panko, salt & peppar

Dela kycklingen i mindre bitar. Panera först i mjöl, sedan ägg och till sist pankon. Fritera i 180 grader tills de är gyllene. Är du osäker kan du ta upp en och kika på.

Mandusås

6 msk japansk soya
3 tsk sesamolja
3 msk ättiksprit
6 msk ljus sirap
½ finhackad färsk röd chili
2 msk sesamfrön

Servera med ett gott ris, grönsaker, mandusås och lime. Så gott att man storknar! 

Friterad kyckling

Andra goda recept med friterad kyckling är denna CHICKEN NUGGETS & ÄPPEL & CURRYSÅS, FRITERAD KYCKLING, FRITERAD KYCKLING I WOK MED CASHEWNÖTTER,

och denna variant är gjord i ugn: PANKOPANERADE CHICKEN BITS

Följ mig på  FACEBOOK

Instagram:  UNFORGETTABLE, MALMBORGS MAT, KERBEROZ 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *