.RECEPT & MAT,  bakning

Rabarberkaka i långpanna

 

Sugen på en riktigt god rabarberkaka som räcker till många? Då har du hittat rätt! Här kommer en riktigt god kaka att dela med sig av.

200 gram rumsvarmt smör
200 gram socker
3 ägg
350 gram vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk
rabarberstänger olika många beroendes på storlek

Vispa det rumsvarma smöret tillsammans med socker i skål. Tillsätt äggen, ett om gången så du får en fin och luftig smet.

Blanda i hop mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda mjölblandningen och mjölken växelvis i smeten.

Häll smeten över i en smord långpanna 20×35 cm och bred den jämnt ut.
Skär rabarbaran i ca 4 cm långa skivor och tryck de ner i smeten. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.

Låt svalna och pudra över florsocker. Njut tillsammans med vaniljglass eller vaniljvisp! En god enkel rårörd vaniljvisp hittar du HÄR!

Rabarberkaka i långpanna Rabarberkaka i långpanna

Sugen på fler recept med rabarber? HÄR hittar du ett gäng!

 

 

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *