RESOR & SEMESTER,  Stockholm,  Sverige

Hotel C, Icebar & Belgobaren Stockholm

Börjar med ett gulligt tips på denna restaurang Grodhavet som ligger precis i närheten av Pampas marina. Maken beställde burgare med strips att ta med och han var så nöjd! Hit måste man igen känner jag.

Vi bodde på C hotel. Jag var sent ute eftersom jag inte bestämt och vi skulle göra detta men efter lite letande så hittade jag ett ledigt rum, hela Stockholm var överbokad denna vecka 30! Anledningen att vi förfirade våra 28 år tillsammans var att vi var redan i Stockholm på jobb, perfekto! Detta söta lilla hål i väggen blev vårt kryp in och funkade för en övernattning faktiskt. Det coola är att det finns inga fönster och att rummet är tapetserat med motiv från Stockholm. Vi måste bara ha fått det vackraste rummet! Ett snötäckt gamla stan. Så nöjd. Dock ingen för klaustrofobiska hehe, men skönt dör de som älskar att sova i ett riktigt mörkt rum.

Vi gjorde en sedvanlig promenad på stan innan det var dags för dusch och fix för utgång.

Sedan hamnade vi på hotellets bar som var lugn jämfört med ute på stan där det var knökfullt med människor! Phu!Hotel C, Icebar & Belgobaren Stockholm

Så klart att GW fick fira vår dag som par i 28 år!

Jag hade bokat in oss på hotellets stora begivenhet för turisterna- Icebar! Det var 10 år sedan vi var här sist och det var i samband med att vi hade vr klädbutik och var på inköpsmöte på Stockholm modevecka. Tänk vad tiden går fort.

Har aldrig tråkigt med mannen i mitt liv ♥ 

Hotel C, Icebar & Belgobaren Stockholm

Hotel C, Icebar & Belgobaren Stockholm Hotel C, Icebar & Belgobaren Stockholm Hotel C, Icebar & Belgobaren Stockholm

Jag drack en fräsch drink vid namn “Minnesota” Enkel i min smak med fläderblom & prosecco. Maken valde en gindrink inte helt otippat.

28 år ♥

Icebar håller alltid -5. Interiören är skulpterad av 40 ton naturis från Torneälven av isskulptörer från ICEHOTEL.

Till middag hade jag bokat Belgobaren, gick igenom alla restauranger men de flesta roliga var sommarstängda så det fick bli en som låg bara ett stenkast från hotellet. Belgobaren.

De har en otrolig meny på musslor eller moules frites som det så populärt kallas. Detta är verkligen Frankrike/Belgiens svar på snabbmat. Nomnom så många olika varianter att välja mellan men jag valde tillslut den med Parmigiano-Reggiano.

Naturligtvis drack vi Belgisk öl! Vi testar alltid den inhemska sorten vart vi än är i världen.

Dock fick vi vänta innan vi fick beställa och yrkesskadad som jag är från restaurangbranschen så klockade jag dem. Men det gick upp rätt snart att de var underbemannade. Vi hade inte bråttom utan njöt av vår middag i 2,5 timmar och dessutom hade vi ett trevligt par två meter från oss som vi småpratade vid slutet av middagen.

Hotel C, Icebar & Belgobaren Stockholm

Till förrätt beställde jag Belgobarens chili- & örtsmörgratinerade scampi med Parmigiano Reggiano med vitlöksbröd till förrätt. Så gott! 

Hotel C, Icebar & Belgobaren Stockholm

Moules Morney (kravodlad västkustmusslor med parmigiano reggiano. Så nomnom! Smakrikt så in i bomben! Rekommenderar verkligen Belgobaren. 

Eftersom restaurangen var stängd på hotel C så fick vi äta på systerhotellet rakt över på restaurang Lykke. Men jisses så mycket folk! Och frukosten var undermålig! Betalade extra för denna men det var inget att hänga i granen. Folk huller om buller och slut på det mesta. Nä detta var nog den sämsta hotellfrukosten ever! Bara jag och maken som bar munskydd!!!! Fick nästa nästan panik och skyndade oss att rafsa åt oss lite frulle och slängde i oss innan vi fot drog därifrån och checkade ut.

Som vanligt helt underbart på tu man hand! Längtar efter våra löplopp, spaweekend och resor när Coronapandemin lugnat ner sig lite.

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *