.RECEPT & MAT,  bakning

Kiwikaka i långpanna

Hade några kiwi till överst som jag inte kunde låta gå till spillo så då svängde jag ihop denna saftiga kiwikaka!

Kiwikaka i långpanna
200 g smör
2 dl mjölk
5 ägg
5 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
 4 tsk bakpulver
8 kiwifrukter

Sätt ugnen på 175°. Klä en form eller långpanna, 25×35 cm, med bakplåtspapper.
Smält smöret och tillsätt mjölken, låt svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Sikta ner vetemjöl och bakpulver, vänd försiktigt ihop.
Tillsätt smör och mjölk och blanda till en jämn smet. Häll smeten i långpannan.
Skala kiwifrukterna och dela i klyftor, fördela över smeten. Baka i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Kakan ska vara helt torr, ta ut och låt svalna.

Skär kakan i rutor och servera med färsk kiwi och lättvispad grädde.

Kiwikaka i långpanna Kiwikaka i långpanna Kiwikaka i långpanna

Recept på fler långpannekakor?

CHOKLAD & KOKOSTOSCARUTOR LÅNGPANNEKAKA

LÅNGPANNEKAKA MED BLÅBÄR OCH CITRONGLASYR

HAVREMUMS – Långpannekaka med kanel & havretopping 2.0

SILVIAKAKA I LÅNGPANNA

SNICKERRUTOR I LÅNGPANNA

HALLONBISKVIER I LÅNGPANNA

Saffransmazarin i långpanna

KANELBULLAR I LÅNGPANNA

VANILJRUTOR (VETEBRÖD) I LÅNGPANNA

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *