.RECEPT & MAT,  grillat/tillbehör,  kött,  sås/kryddsmör

Perfekt rosa oxfilé

Här kommer tips på hur man får den perfekta genomrosa oxfilén. Inte brun en bit in med en rosa kärna utan en jämnrosa utsökt oxfilé som bara smälter i munnen. Servera tillsammans med en god potatisgratäng, en rödvinssås, tomat och sparris så behövs inte så mycket mera för att få hela munnen att sjunga, förhoppningsvis dina gäster också.

Perfekt rosa oxfilé

Oxfilé jag hade en 600 g som jag delad på tre tjocka skivor
salt & vitpeppar

Putsa oxfilén och skär i skivor. Torka av och låt ligga i rumstemperatur ett tag. Salta och peppra. Denna oxe valde jag att kolgrilla 1 minut på varje sida men det går att göra det i vanlig grillpanna också.
Sätt i termometer i 175 ugnsvärme och när den är uppe i 55 grader är det dags att ta ut den från ugnen och vira in i lite bakplåtspapper (mycket bättre än folie) och låter köttet vila i tio minuter.

Recept på en krämig fransk potatisgratäng hittar du HÄR! Och en god rödojja HÄR!

Perfekt rosa oxfilé Perfekt rosa oxfilé

Så himla gott! Gör denna goda rätt i helgen och njuta av att hösten är på ingång med alla vackra färger och goda maträtter.

Trevlig helg! 

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *