.RECEPT & MAT,  bakning,  tårta

Kranstårta

Kranstema denna vecka på bloggen!

Denna kranstårta gjorde jag till påsk men kan naturligtvis lätt bli en midsommartårta om man byter ut lite dekoration.

Jag gjorde en körsbärsmousse och lemoncurd som jag fyllde tårtan med.

Kranstårta
Två anslag (här kan man fuska och ta köpe om man inte har tid att baka själv)

Lemoncurd
 Körsbärsmousse 

1 paket frysta körsbär (tinade) (UTAN KÄRNOR)

2 tsk gelatin (+1 msk vatten)

3 dl grädde

½ dl florsocker

Börja med att lösa upp gelatinet. Mixa, gärna med mixerstav, körsbären tills de är helt krossade. Värm upp ungefär en halv deciliter och blanda i gelatinet. Blanda ned i resten av körsbärs-såsen. Vispa grädden och rör i omgångar ihop sås och grädde. Smaka av med florsocker. Häll i formen och låt stelna.

 

 

 

 

Kranstårta Kranstårta Kranstårta Kranstårta

Med denna tårta önskar jag alla mina goa läsare som besöker mig en riktig go och glad midsommar!
För första året på länge firar vi på hemmaplan med nära och kära.

Ta hand om varandra och ha roligt!

Namaste ♥

Share Button
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *