
Pizza räkan
Godaste pizzan som finns och ibland måste måste jag bara göra den!
Har ätit den på restaurang ett par gånger också, men min hemmagjord blir alltid godast! Har testat att göra den på en tunn botten, fler foton HÄR!
Pizza räkan
Testade att göra med surdeg från Coop denna blir extra smarrig med perfekta kanter.
Vill man göra egen deg finns recept HÄR! Dock får man hejda impulsen över ett dygn.
Till botten
1 dl creme fraiche
ca 25 g smör
Topping
Parmesan eller grana padano
Färskpotatis
Räkor
Dill & gräslök
Bryn smöret, rör ner i creme fraichen och tillsätt citronsaft.
Bred biancocremen på pizzabotten.
Skiva potatisen tunt i maskin eller på mandolin. OBS! Den ska vara okokt, så viktigt med lövtunna skivor.
Grädda på pizzasten i hög värme på grillen i ca 5 minuter.
Toppa med räkor, finhackad gräslök, dillvippor och mer lagrad ost (Parmesan eller grana padano).
Tips på fler pizzor hittar du HÄR!
Nomnom!

